“Kto widział…Modernizm” to cykl wystaw związanych z realizowanym przez nas projektem. W przestrzeni czterech kawiarni (Gniazdo, W kontakcie, Bułka z Masłem, Etno OVO) zaprezentowane zostaną grafiki, które powstały w związku z tworzeniem interaktywnej mapy Wrocławia, umożliwiającej samodzielną podróż szlakiem architektury nowoczesnej: www.mapa.ktowidzialmodernizm.pl.

EDYCJE

20.02 – 09.03.2017

GNIAZDO

Świdnicka 36, Wrocław

17.03 – 02.04.2017

W KONTAKCIE

Benedykta Polaka 12/1b, Wrocław

08.04 – 23.04.2017

BUŁKA Z MASŁEM

Pawła Włodkowica 8, Wrocław

27.04 – 25.05.2017

ETNO CAFE OVO

Podwale 80/81, Wrocław

Celem wystawy jest zaprezentowanie szerokiej publiczności najciekawszych budynków modernistycznych miasta, zarówno z okresu przedwojennego, jak i powojennego. Wystawa ma nie tylko zachęcała mieszkańców i turystów do przyjrzenia się miejscowej modernie, ale również pobudzić do dyskusji o wpływie idei modernistycznych na kształt współczesnych miast. Dodatkowo, każda z kawiarni przygotowała specjalne modernistyczne pozycje w karcie, dostępne zarówno w czasie trwania wystawy, jak i podczas wydarzeń towarzyszących organizowanych we współpracy merytorycznej z Instytutem Kulturoznawstwa Uniwersytetu Wrocławskiego.

Organizatorzy:
Grupa PAKT